HUEN
LogoContact

Lacu-Roşu

Distanța de la cazare: 27 km

Legenda spune că un tâlhar defaimat a răpit o frumoasă fată provenind din așezarea Gheorgheni. Fata, speriat, a cerut ajutor de la munții care înconjurau valea. Stâncii, auzind acest țipat deznădăjduit, au pornit spre vale, îngropând pe tâlhar și fata.

FrameFrame

În realitate, Lacu-Roșu a luat naștere printr-un împrejurare naturală: vara anului 1837, fiind o vreme ploioasă, s-a întâmplat o alunecare de teren de pe Muntii Ucigaș, alunecare, care a blocat pârâul din vale, astfel dând naștere lacului, iar brazii din valea închisă și astăzi se întind spre cer, din fundul lacului, o priveliște nemaiîntălnită, aducând trecutul în prezent pentru cei care îl vizită, iar lacul cântă povestea tristă, legănând bărcile.

Cheile Bicazului

Distanța de la cazare: 32 km

Cheile Bicazului, perla zonei Lacu-Roșului, piesa monumentală a Carpaților de Est, defileu transversal unic în frumusețe. Triasic acum 230 de milioane de ani, în mezozoic încă era acoperit de mare. Mișcările scorții pământului a dus la crearea unui lanț de munte, a cărui suprafață în anii 1830-33 a fost format de cutremuri în ceea ce vedem noi astăzi.

FrameFrame

O altă presupunere zice, că în urmă cu mai multe milioane de ani în locul strânsoarei era o peștera de mare destindere, a cărui tavan s-a surpat, și așa a dat naștere unicului fenomen. În strânsoare a găsit drumul spre Moldova pârâul Bicaz, care provine din Lacu-Roșu.

Castelul Lazar

Distanța de la cazare: 8 km

Perla Carpaților de Est, regiunea Gheorghenului atrage turiștii nu numai prin frumusețea naturii, dar și prin istoria, trecutul meleagurilor. Lăzarea e unul dintre aceste momente ramase din trecut, sublim salvat în prezent. Deja din 1332-34 e amintit aceasta așezare în registrul papal. Numele Lăzarea e folosit, prima data după documentele scrise, în secolul XV.

Frame

Istoria așezării e legat strâns de familia nobilă Lazar, a căror curie, castelul Lazar a fost salvat pentru prezent. În 1532 se termina lucrările la fațada principală, complexul cu intrarea principală. Anul construcției o păstrează inscripția gotică.

Lucrările sunt continuate în secolul XVII. Aici a crescut, provenind din familia Lazar, și Bethlen Gábor, principe Ardealului, și Bethlen István. Camerele boltite erau înpodopite bogat cu trusou și arme din acele vremuri. Astăzi pereții sunt decorate cu lucrări grafice, tablouri aparținând artiștilor contemporane.

Sovata

Distanța de la cazare: 68 km

Sovata, aflat la altitudinea de 520 de metri, e o așezare veche, de mai multe sute de ani. În această regiune deja din timpul romanilor era deschis mina de sare. Așezarea e amintit în secolul al XVI prima dată în documentele scrise. Complexul de lac din Sovata e alcătuit din cinci lacuri sărate, Lacul-Ursu, Lacul-Alunis, Lacul-Negru, Lacul-Rosu, Lacu-Verde.

FrameFrame

Apa are o concentrație mare de sare (de la 40 la 250 gr/litru), astfel menținând la suprafața pe cei care se scaldă. Apa în primul rând e indicat pentru tratamentul bolilor ginecologice, dar și pentru afecțiuni degenerative, inflamatorii și reumatismale. Namolul din lacurile Negru și Roșu e folosit tot pentru tratamente.

Lacul-Sfânta Ana

Distanța de la cazare: 98 km

Lacul-Sfânta Ana, aflat lângă Tușnad, și peștera Büdös din Turia sunt una din cele mai vizitate locuri din ținutul secuiesc. Lacul, cărui suprafață se întinde pe 22 ha, poate fi accesat pe jos pe drum marcat dinspre Tușnad, ori cu mașină dinspre Târgu Secuiesc, sau Miercurea Ciuc, ori dinspre Sfântu Gheorghe.

Frame

Ajuns la belvederea aflat pe creasta de munte, ne vrăjește sufletul panorama miorifică, și continuind drumul spre lac ajungem la cabana, unde găsim teren potrivit pregătit pentru corți.

Salina Praid

Distanța de la cazare: 52 km

Baza de agrement este amenajată la "Orizontul 50", care se află la o adâncime de 120 m de la suprafaţă. Transportul persoanelor se face cu autobuzele salinei pe o distanţă de 1250 m până la poarta de intrare în baza de agrement.

Odata ajunşi la nivelul Bazei de agrement, vă puteţi bucura de prezenţa tuturor dotărilor specifice unei mici comunităţi: sistem de iluminat, wireless şi televiziune, terenuri de joacă pentru copii, spaţii de creaţie şi agrement, capelă ecumenică, cafenea, cinema 3D şi o farmacie cu produse naturiste.

Frame

Toate acestea având menirea de a oferi o recreere pentru cei care vor să petreacă clipe plăcute într-un mediu plăcut si inedit. Temperatura medie anuală din subteran este de 16 grade Celsius.

Pe traseul de ieşire din Baza de agrement la "Orizontul 60" găsiţi zona de vizitare Panorama Belvedere "Mina Iosif". Tot la acest nivel puteţi face o degustare de vinuri şi puteţi servi masa bucurându-vă de un meniu variat de produse preparate în restaurantul propriu.

În decursul unei an ne vizitează aproximativ 400000 de persoane, iar în sezonul de vară numărul persoanelor care intră în incinta salinei ajunge pâna la cifra de 2500-3000/zi.

Pasul Cașin

Distanța de la cazare:: 85 km

Pasul Cașin sau Pasul Nyerges este o trecătoare situată pe DN11B la 870 m altitudine, care face legătura dintre Depresiunea Cașin situată la nord de orașul Târgu Secuiesc și, reședința comunei Cozmeni (valea Oltului) - situată pe DN12, ambele aflate în județul Harghita.

Frame

Trecătoarea este situată între Masivul Ciomatu - aflați la sud și Munții Ciucului – aflați la nord, pe culmea dintre dealul Ferteș (1051 m) - aflat la nord și Vârful Balaj (1074 m) aflat la sud, între satul Cașinu Nou aflat la est și Cozmeni aflat la vest.

Cea mai apropiată cale ferată este magistrala situată pe valea Oltului. În apropiere spre nord se află Pasul Uz - (situat pe valea Uzului) și Pasul Turia, spre sud.